Haberler

16 Ekim 2024

2. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu TİKA’nın Desteğiyle Ankara’da Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteklediği 2.Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu, Ankara’da düzenlendi.

Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde TİKA, Gazi Üniversitesi Yunus Emre Enstitüsü ve Keçiören Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen “2. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu” geniş bir katılımla Ankara’da gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış töreni Keçiören Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Törene, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Hayta, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Zorlu ve Emircan Tunç, Keçiören Belediyesi bürokratları ile Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü (TKAE) üyeleri, Özbekistan, Azerbaycan, Başkurdistan, Macaristan, İsveç, Almanya ve ülkemizden katılan gelen akademisyenler ve bilim insanları katıldı.

Gazi Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de programda yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını TKAE Enstitü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun yaptı. Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsünün kuruluşu, Alparslan Türkeş’in rolü, kuruluş amaçlarıyla faaliyetleri hakkında bilgi veren Ercilasun, sempozyumun sadece Türk kültür zenginliğini değil Türklerdeki ülkü ve duygu birliğinin de ifadesi olduğunu kaydetti.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve TKAE Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Çetin ise konuşmasında, sempozyumun amaçlarını, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra ilk birlik fikrinin hayata geçtiği 1993 Türk Kurultayı ve sonuçları ile kat edilen mesafeyi anlattı.

Keçiören Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi ile Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü salonlarında ve çevrimiçi oturumlarda; 10 ülkeden 95 bilim insanı, iki gün boyunca bildirilerini sundular.

Türk kültürü, tarihi, edebiyatı, dili, folkloru, müziği, mimarisi, gelenekleri, inançları ve uygulamaları ve şahsiyetler gibi birçok konuyu içeren bildirilerden sonra sempozyum, değerlendirme oturumuyla son buldu.

Sonraki Haber

TİKA, Moldova’da Hizmet Veren Rehabilitasyon Bölümünü Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moldova’nın protez alanında tek merkezi olan “Deneysel Protez, Ortopedi ve Rehabilitasyon Merkezi (CREPOR)” bünyesindeki 1 nolu rehabilitasyon bölümünü yeniledi. 1945 yılında II. Dünya Savaşı mağdurlarının protez ihtiyaçlarını karşılamak...