Haberler

13 Mart 2025

TİKA, Ramazan Ayında Bosna Hersek’teki Selzedeleri Yalnız Bırakmıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan ayı programları kapsamında, Bosna Hersek’in güneyinde bulunan Jablanica’da, selzede vatandaşlar için gıda paketi dağıtım ve iftar programı düzenlendi.

Bosna Hersek İslam Birliği İlçe Müftülüğü iş birliğiyle, 2024 yılı Ekim ayında meydana gelen sel felaketinden en çok etkilenen Jablanica’da düzenlenen programda, selzede ailelere gıda paketi dağıtıldı. Ardından, 250 selzede vatandaş TİKA’nın iftar sofrasında ağırlandı.

Jablanica’daki merkez caminde gerçekleştirilen iftar programına, Jablanica Baş İmamı Ekrem Hodziç, Jablanica Belediye Başkanı Emir Muratoviç, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanı Dursun Ali Yaşacan, TİKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Işık, T.C Saraybosna Büyükelçiliği müşavirleri ve kurum temsilcileri katıldı.

Programda konuşan TİKA Daire Başkanı Yaşacan, sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, Ramazan ayı vesilesiyle Boşnak kardeşlerimizle iftar sofrasında bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bosna Hersek’te 4 Ekim 2024 tarihinde meydana gelen ve Konjic ve Jablanica başta olmak üzere 5 kenti etkileyen sel felaketinde 29 kişi hayatını kaybetmişti. TİKA, selin yaşandığı bölgelere ulaşan ilk uluslararası kurum olmuştu.

TİKA tarafından selzede, savaş sonrasında yurtlarına geri dönen aileler, aile içi şiddet mağduru kadınlar başta olmak üzere Bosna Hersek genelinde yaşayan 1.600 ihtiyaç sahibi için gıda yardım paketi dağıtımı Ramazan ayı boyunca devam edecek.

Sonraki Haber

TİKA'dan Irak’ta, Mülteci Kamplarında Yaşayan Ailelere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Anbar vilayeti Amiriye es-Sumud ilçesindeki mülteci kamplarında yaşayan 300 aileye gıda kolisi ulaştırdı. Curf es-Sahr ve Avveysat mülteci kamplarındaki gıda kolilerinin teslim töreni, TİKA Irak Koordinatörü Oğuzhan Dinler ve Anbar...