Haberler
18 Eylül 2020TİKA ve Anadolu Ajansı İşbirliğinde Düzenlenen "Online Savunma Muhabirliği Eğitim Programı" Sona Erdi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Anadolu Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen ve 9 ülkeden 22 yabancı medya mensubunun katıldığı ‘‘Çevrim içi Savunma Muhabirliği Temel Eğitimi” başarıyla tamamlandı.
TİKA ve Anadolu Ajansı Haber Akademisi işbirliğinde yürütülen MEP (Muhabir Eğitimi Programı) kapsamında 17-18 Eylül tarihleri arasında verilen 6 saatlik çevrimiçi eğitim kapsamında; eğitimde askeri teknoloji terimleri, dijital medya çağında askeri teknolojiler, veri tabanlı gazetecilik ve savunma sanayii ile savunma muhabirliği konuları işlendi.
Programın ikinci gününde “21. Yüzyılda Askeri Teknolojiler” dersi veren havacılık, uzay, savunma politikaları ve teknolojileri uzmanı Arda Mevlütoğlu, TİKA ve AA iş birliğinde düzenlenen Savunma Muhabirliği Eğitimi programının oldukça kıymetli olduğunu vurguladı. Eğitim programının uluslararası nitelikli, katma değeri yüksek bir girişim olduğunu aktaran Mevlütoğlu, programın ulusal güvenlik, savunma sanayisi ve askeri konularda yerel ve bölgesel konulara, ithal değil özgün bakış ve yorum getirebilecek bir kapasite inşasına yardımcı olabileceğine işaret etti. Mevlütoğlu, “Dünyanın farklı coğrafyalarındaki ülkelerin kamuoylarının bu konularda kendi uzmanlarının ve kuruluşlarının özgün, objektif yorum ve bilgileri ile bilgilenmesi için yerel kapasitelerin geliştirilmesi büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.
Mevlütoğlu, savunma muhabirliği eğitim programının, Türkiye’nin savunma ve güvenlik alanında kaydettiği gelişmelerin dünyaya tanıtılması için de önemli bir kamu diplomasisi aracı olarak büyük öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Programda “Savunma Sanayi ve Medya İlişkileri” konusunda ders veren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Merve Seren de eğitim programını Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının “Savunma Okuryazarlığı” projesi gibi oldukça faydalı bir girişim olarak gördüğünü söyledi. Ulusal ve uluslararası medyada Türk savunma sanayisi ile ilgili gerçeği yansıtmayan, çarpıtılmış yahut fazla abartılı haberlerin yayımlandığını aktaran Seren, savunma muhabirliği alanında çalışan gazetecilerin daha derin bilgi ve objektif bakış açılarına sahip olmaları gerektiğini vurguladı. Seren, Türkiye’nin dış, güvenlik ve ekonomi politikasının savunma sanayisinin gelişimi üzerindeki etkilerine değinerek, bu alanda yapılan nitelikli çalışmaların büyük önem arz ettiğini kaydetti.
TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Daire Başkanı Uğur Tanyeli katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Azerbaycan, Afganistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Lübnan, Özbekistan, Ukrayna ülkelerinden 22 yabancı basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen çevrimiçi eğitim, İngilizce dilinde ve Kovid-19 sürecinde alınan uzaktan eğitim çözümleri ışığında gerçekleştirildi.
Sonraki Haber
TİKA’dan KKTC’de Küçükbaş Hayvancılığa Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) genç çiftçilere küçükbaş hayvan desteği için yeni bir proje başlattı. 40 yılın ardından ülkeye ilk kez getirilen damızlık hayvanlar, genç çiftçilere dağıtılacak. TİKA...