Haberler
03 Aralık 2025TİKA, Şam’da İşitme Engelli 63 Çocuğa İşitme Cihazı Dağıttı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Suriye’nin başkenti Şam’da 63 işitme engelli çocuğa toplam 100 adet işitme cihazı dağıttı.
Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlik, Şam Üniversitesindeki Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Ülkenin farklı bölgelerinden gelen 63 işitme engelli çocuğa işitme cihazları sağlık personelleri eşliğinde takıldı.
Etkinliğe Türkiye’nin Şam Geçici Maslahatgüzarı Burhan Köroğlu, TİKA Şam Koordinatörü Bilal Özdan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Mustafa Saem ed-Dehir katıldı.
Köroğlu, yaptığı açıklamada, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Şam Üniversitesinde TİKA tarafından düzenlenen etkinliğe katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
Devrik rejimin 8 Aralık 2024’te düşmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının Suriye’de yeniden faaliyet göstermeye başladığını söyleyen Köroğlu, bu çalışmaların önemli bir bölümünün eğitim alanında olduğunu ifade etti.
Köroğlu, küçük yaşta çocukların böyle bir imkana kavuşmalarının gelecekte büyük başarılar elde etmelerine katkı sağlayacağını vurguladı.
Şam Üniversitesi Rektörü Dr. Mustafa Saeed ed-Dehir ise büyükelçilik ve TİKA’nın desteğinden dolayı teşekkür ederek, üniversitenin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra destek ve hizmet polikliniklerinde işitme ve konuşma engelli çocuklara tedavi ve eğitim hizmeti verdiklerini aktardı.
İşitme engelli bir çocuğun babası Ali Avad da yaklaşık 20 gün önce başvurdukları işitme cihazını bugün teslim aldıklarını söyleyerek organizasyonu düzenleyenlere ve sağlık personeline teşekkür etti.
Sonraki Haber
TİKA Kariyer - 2026 Kış Dönemi Staj Programı Başvuruları Başladı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), uluslararası kalkınma projelerine ilgi duyan gençlere kapılarını açıyor; başvurular 15 Aralık 2025’e kadar devam edecek. Türkiye’nin kalkınma iş birliği alanındaki birikimini sahada deneyimlemek, uluslararası projelerin parçası olmak ve...