Haberler

24 Aralık 2024

TİKA’dan Otizmli Çocuklara Mesleki Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sindh Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezi’nde otizmli çocukların hayata hazırlanmalarını kolaylaştıracak ve onlara daha ileri eğitim için ön hazırlık imkanı sağlayacak olan mesleki eğitim alanları oluşturdu.

Proje kapsamında tadilatı gerçekleştirilen ve mobilya ile elektronik ekipmanlardan oluşan donanım malzemelerinin temin edildiği mesleki eğitim alanlarının açılışı, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifikler ve Latin Amerika (DOGAL) Dairesi Başkanı Dursun Ali Yaşacan ve T.C. Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış programının ardından değerlendirmelerde bulunan Daire Başkanı Dursun Ali Yaşacan, TİKA olarak dünyanın her yerinde dezavantajlı grupların hayatlarını kolaylaştırmak için projeler geliştirdiklerini ve onlara destek olduklarını ifade etti. Yaşacan, böyle başarılı çalışmalar gerçekleştirilen enstitüye katkıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bölümün tüm birimlerini gezdiğini ve enstitüde ne kadar faydalı ve başarılı bir hizmet yürütüldüğünü yerinde gördüğünü belirten Sangu, TİKA’nın proje gerçekleştirmek için doğru bir kurum tercihinde bulunmuş olduğuna bizzat şahit olduğunu ifade etti. Sangu, hem gerçekleştirilen proje nedeniyle TİKA’ya hem de Pakistan için başarılı hizmetler yürüten enstitü yetkililerine teşekkürlerini iletti.

100 çocuktan 1’i otizmli

Dünyada otizmli bireylerin sayısının hızla arttığını belirten Bölüm Başkanı Dr. Irum Rizwan, Pakistan’daki her 100 çocuktan birinin otizmli olduğunu söyledi. Bu özel çocuklarla yakından ilgilenerek onların normal yaşama adapte olmalarını sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Rizwan, TİKA’ya sağladığı katkılar nedeniyle minnettarlığını ifade etti.

Pakistan’ın otizmlilerle ilgili ilk eğitim hastanesi olarak kurulan enstitünün Otizm, Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Bölümü’nde her gün yaklaşık 150 çocuğa rehabilitasyon ve mesleki eğitim hizmeti sunuluyor. Motor gelişiminin sağlanması, günlük hayatın gerektirdiği aktivitelerin öğrenilmesinin yanı sıra el işi, laminasyon, yemek yapımı gibi mesleki eğitimlerin verildiği bu bölümde aynı zamanda akademisyen ve öğrenciler de yetiştirilmeye devam ediliyor.

Sonraki Haber

Karadağ’da Medya Sektörüne TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle modern cihazlarla donatılan Karadağ Ulusal Radyo ve Televizyon Kurumunun (RTCG) yeni bölgesel stüdyosunun açılışını Biyelo Polye şehrinde düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Açılış törenine T.C. Karadağ Büyükelçisi Barış Kalkavan,...