Haberler

13 Mart 2026

TİKA’nın Gönül Sofrası Togo’da Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ramazan ayı kapsamında Togo’nun başkenti Lome’de yetim çocuklara yönelik iftar programı düzenledi.

TİKA, Türkiye Maarif Vakfı Togo Okulları ve Türkiye Mezunları Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen “Ortak İftar ve Yetimlerle Dayanışma Programı”nda Lome’deki farklı bölgelerde bulunan altı yetimhaneden gelen çocukları bir araya getirdi.

Bir Türk iş insanı tarafından inşa edilen ve Togolu CESA Derneği tarafından işletilen Vahap Küçük Okul Kompleksi’nin bahçesinde düzenlenen programa, yetim çocukların yanı sıra Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 370’ten fazla kişi katıldı.

Program kapsamında çocuklar için oyun alanları kurularak çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yetim çocuklar gönüllerince eğlenirken programın sonunda kendilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programda konuşan Türkiye’nin Lome Büyükelçisi Muteber Kılıç, Türkiye Maarif Vakfı Koordinatörü Hüseyin Sami Gök ve TİKA Niamey Program Koordinatörü Ali Kurt, katılımcıların Ramazan ayını tebrik ederek Türkiye ile Togo arasındaki dostluk ve işbirliğinin güçlenmesine yönelik temennilerini dile getirdi.

Nüfusunun önemli bir bölümünü Müslümanların oluşturduğu Togo’da Ramazan etkinlikleri büyük ilgi görürken, özellikle yetim çocuklara yönelik dayanışma programlarının toplumda memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Filipinler’de 500 Aileye Ramazan Gıda Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında Filipinler’in kuzeyinde yaşayan Müslüman ailelere gıda desteğinde bulundu. TİKA tarafından düzenlenen program kapsamında Baguio kentinde yaşayan 500 ihtiyaç sahibi Müslüman aileye temel gıda ürünlerinden...