Haberler

28 Haziran 2022

5. Etnospor Kültür Festivalinde 20 Ülkenin Mutfağından Örnekler Tanıtıldı

9-12 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “5. Etnospor Kültür Festivali” kapsamında Türk İşbirliği ve Koordiansyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından kurulan “TİKA Evrensel Tatlar” standında 20 ülkenin yöresel lezzetleri sunulup hediyelik eşyaları ve kültürel objeleri sergilendi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından 2016 yılından bu yana düzenlenen ve çeşitli etkinliklerle farklı kültürleri ve geleneksel spor dallarını bir araya getiren Etnospor Kültür Festivali’nin beşincisi bu sene İstanbul’da gerçekleştirildi. 9-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen festivale 1 milyondan fazla ziyaretçi katılım sağladı.

Söz konusu festival bünyesinde TİKA tarafından “Evrensel Tatlar” adıyla kurulan stantlarda dört gün boyunca 20 farklı ülke mutfağından örnekler ziyaretçilere ikram edildi. Her ülkenin yöresel lezzetlerinin yanı sıra kültürlerini tanıtıcı kıyafetler, hediyelik eşyalar ve milli objeler de sergilendi.

Etkinliğe yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, Tanzanya’dan Moğolistan’a, Bosna Hersek’ten Filistin’e dünyanın dört bir yanından çeşitli kültürleri tanıma fırsatı bularak farklı lezzetleri deneyimledi. Hem ülkeler ve sergilenen ürünler, hem de sunulan yemek, içecek, meyve ve atıştırmalıklarla ilgili bilgi alınan stantlara özellikle gençler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.

TİKA, düzenlediği etkinlikler ve hayata geçirdiği projelerle farklı kültürlerin tanışmasına ve gönül coğrafyamızdaki ülkelerle dostluk köprülerinin kurulmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Sonraki Haber

Türk Hekimler Mali'de Sağlık Hizmetine Erişemeyen Hastalara Şifa Götürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve İyilik Sağlık Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen sağlık organizasyonu çerçevesinde Türk Doktor ve Sağlık çalışanlarının oluşturduğu sağlık ekibi, Mali’nin Sikasso bölgesi ile başkent Bamako yakınlarında bulunan Sugulinku ve Faladie...