Haberler

10 Mayıs 2022

Kamerun’da Kadın İstihdamına TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, CEFAP Ladies Circle Derneği işbirliğinde Kamerunlu kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları düzenlendi.

Proje kapsamında 33 Kamerunlu kadın 6 ay boyunca çeşitli kurslara katılarak mesleki beceriler edindi. Başkent Yaounde’de gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılar, teorik ve pratik dersler aldı.

Eğitim süresince katılımcılara dikiş-nakış, kumaş boyama, kuaförlük, makyaj, enformatik, mutfak ve el sanatları gibi beceriler uygulamalı olarak aktarıldı. Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Sertifika törenine T.C. Yaounde Büyükelçisi Volkan Işıkçı ve TİKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden’in yanı sıra Kadınların Desteklenmesi ve Aile Bakanlığı, İstihdam ve Mesleki Eğitim Bakanlığı ve CEFAP Ladies Circle Derneği temsilcileri katıldı.

Büyükelçi Işıkçı eğitimlerin çeşitliliğinden etkilendiğini belirterek katılımcıları tebrik etti ve başarılar diledi.

Koordinatör Özden ise Kamerun’da kadınların sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağladıkları için oldukça mutlu olduklarını ifade ederek kadınların statüsünü güçlendirecek projeler hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kuaförlük ve makyaj eğitimlerine katılan Demgne Kamdem ise önceleri annesiyle kaldığını ve çocuğuna bakacak bir geliri olmadığını, şimdi ise aldığı eğitimler sayesinde kendi ayakları üzerinde durabildiğini ve çocuğuna bakabilecek geliri elde edebildiğini belirterek TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

Sonraki Haber

TİKA’dan “SPORFEST 2022” Etkinliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 1.500’ün üzerinde öğrencinin katıldığı  “SBÜ SporFest 2022 Bahar Etkinliği'ne” destek sağladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından öğrencileri sportif...