Haberler

02 Şubat 2018

UNRWA’ın Yardım Çağrısına Türkiye’den Destek

TİKA tarafından Ürdün’de, 57.000 Filistinli mültecinin yaşadığı Amman New Camp (Wahdet Kampı) içinde bulunan UNRWA bünyesindeki sağlık merkezine TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın katılımı ile ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), geçtiğimiz gün Filistinli mülteciler için 800 milyon dolarlık acil yardım çağrısında bulunmuştu. ABD Hükümeti’nin geçen yıl Aralık ayında Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurmasının ardından ABD, UNRWA’ya verdiği fonda kesinti uygulamasına gitmişti.

Filistinli mültecilerin bir kısmının, kuruluşun sunduğu yardımlarla geçimlerini sağladığını gıda, su, kalacak yer, sağlık ve temel eğitim desteğinin yer aldığı bu yardımların kesintiye uğraması sonunca UNRWA kaynak arayışına girdi. Zor durumdaki milyonlarca Filistinli mültecileri, yaşamlarını kurtaracak yardımlardan yoksun kalma riski ile karşı karşıya kaldı. Bu kapsamda UNRWA’nın “İnsanlık Onuruna Paha Biçilemez” yardım kampanyasına TİKA’dan destek geldi.

Filistinli mültecilerin yaşadığı kamp içinde bulunan Amman New Camp Sağlık Merkezine TİKA Başkanı Çam’ın katılımı ile ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu. Program kapsamında, UNRWA Ürdün Sağlık Programı Müdürü Dr. Ishtaiwi Abu Zayed, merkezin kapasitesi ve sunduğu hizmetlere ilişkin bilgi verirken UNRWA Ürdün Direktörü Roger Davies, UNRWA'nın içinden geçmekte olduğu bu zor dönemde Türkiye tarafından verilen desteğin çok büyük anlam ve önemi olduğunu vurguladı. TİKA Başkanı Serdar Çam ise TİKA’nın özellikle Filistin’de sağlık alanında önemli projeleri olduğunu ifade ederek TİKA’nın tüm coğrafyalarda insanların temel sağlık hizmetlerine erişimi için sürekli çalıştıklarını söyledi. TİKA Başkanı Serdar Çam, yine aynı kamp bünyesinde yer alan Kız Lisesi’ni de ziyaret etti. Okulun kapsamlı tadilat ve modern ekipmanlar ile donanımı, daha kaliteli eğitim hizmeti verilmesi amacıyla TİKA tarafından yapılacak.

Sonraki Haber

TİKA Heyeti Lübnan'da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet, Lübnan'da TİKA tarafından yürütülen projelerle ilgili toplantılara katıldı. TİKA heyeti, yürütülen projeleri incelemek ve ofis çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Lübnan'a geldi.  Heyet,...