Haberler

21 Ekim 2015

Somalili Mühendislere Su ve Sanitasyon Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Türkiye Su Enstitüsü işbirliğiyle dost ve kardeş ülke Somali’ye su ve sanitasyon eğitim programı düzenlendi.

TİKA, Somali’ye yönelik gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Somali’de farklı sektörlerde birçok projeye imza atan TİKA tarafından Devlet Su İşleri Su Enstitüsü işbirliğiyle dost ve kardeş ülke Somali’ye su ve sanitasyon eğitim programı düzenlendi.

İstanbul’da gerçekleştirilen ve TİKA’nın desteklediği programda, Somali Su ve Enerji Kaynakları Bakanlığı’na bağlı 7 kişilik teknik heyete su ve atık su yönetimi konusunda eğitimler verildi.

Program çerçevesinde İSKİ’ye ait su ve atık su arıtma tesisleri ziyaret edildi. Program sonunda sertifikalarını alan mühendisler, İstanbul’u gezdikten sonra ülkelerine döndüler. Programa katılan mühendisler Türkiye’yi ve İstanbul’u çok beğendiklerini belirterek söz konusu programın düzenlenmesinden dolayı TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini sundular.

Sonraki Haber

Afganistan’da Kız Öğrencilere Yönelik Kur’an Kursu Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından kız öğrencilere yönelik Kur'an kursu Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde  törenle açıldı. Kursun açılış töreninde Mezar-ı Şerif Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammed Yunus Mukim, Belh Kadın İşleri Başkanı Şahla Hadid, TİKA Mezar-ı...