Haberler

12 Aralık 2013

Makedonya'da Eğitim Alanında Faaliyetler Devam Ediyor

Makedonya’nın en verimli topraklarının bulunduğu ülkenin Güneydoğusunda yer alan Valandova şehrine bağlı Dedeli köyüne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Valandova Belediyesi işbirliğinde inşa edilen yeni okul binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Valandova şehri yaklaşık 12000 nüfusa sahip olmakla birlikte içerisinde eski Türk gelenek ve göreneklerinin yaşatıldığı birçok Türk Köyünü bulunduruyor.
Bu köylerden birisi olan Dedeli köyünde TİKA ve Valandova Belediyesi işbirliğinde yapılan yeni okul binası düzenlenen törenle hizmete açılmış olup törene Valandova Belediye Başkanı Nikolçe Çurlinovski, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1970’li yıllarda inşa edilen ve günümüze kadar herhangi bir tadilat gerçekleştirilmiş olmaması sebebiyle uygun şartlarda eğitim veremeyen okulun, tadilat ve tefrişatı TİKA ve Valandova Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirildi. Bu çerçevede Dedeli Köyü, modern ve öğrencilerin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak bir okula sahip oldu.

TİKA’nın katkılarıyla inşa edilen okul, Dedeli köyünde ve çevrede bulunan yakın köylerde yaşayan çocukların daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlayacak. Vatandaşlar, açılışın ardından yaptıkları açıklamalarda TİKA’ya desteklerinden dolayı minnettar olduklarını ifade ettiler.

Sonraki Haber

Kırım'da 3 Anaokuluna Malzeme Desteği

Kırım’ın Belogorsk (Karasubazar) şehrinde faaliyet gösteren 3 anaokulunun fiziki kapasitesinin arttırılmasına yönelik eğitim araç-gereç ve donanım alımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.   Belogorsk şehrinde bulunan bahse konu anaokullarında fiziki şartların yetersizliğinden...