Haberler

24 Eylül 2013

Kırgızistan'da Ulusal Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi Perinatal Dönemi Pataloji Bölümü Tadilatı Tamamlandı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan ve yılda yaklaşık 100 bin hastanın tedavi gördüğü Kırgızistan’ın en büyük sağlık merkezlerinden Ulusal Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi’nde bulunan Perinatal Dönemi Pataloji Bölümü’nün tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yapıldı.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’ te bulunan ve yılda yaklaşık 100 bin hastanın tedavi gördüğü ülkenin en büyük sağlık merkezlerinden Ulusal Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi’nde bulunan Perinatal Dönemi Pataloji Bölümü’nün tadilatı TİKA tarafından gerçekleştirildi. TİKA’nın desteğiyle yapılan tadilat sayesinde hastalar daha hijyenik ve sağlıklı ortamda tedavi imkanına kavuştu.

Tadilatı tamamlanan Ulusal Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi Pataloji Perinatal Bölümü düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene TİKA yetkilileri, Türkiye Bişkek Büyükelçiliği 3. Katibi İlham Atuş ve Merve Atuş, Ekonomi Müşaviri Nezih Agan, Ticaret Müşaviri Çağatay Özden, Din İşleri Müşaviri Orhan Genç, Eğitim Ataşesi İ. Sefa Selçuk, Ulusal Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi Başhekimi Kamçibek Uzakbaev, Ulusal Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi Bölüm Başkanı Vladlena Ciharaeva ve hastane çalışanları katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ulusal Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi Başhekimi Uzakbaev, Perinatal dönemi Pataloji bölümünün ülkede tek olduğunu dolayısıyla TİKA tarafından özellikle bu alanda yapılan desteğin kendileri için büyük önem arz ettiğini ifade etti. Ulusal Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi Başhekimi Uzakbaev, bundan sonra hasta çocukların Perinatal dönemi Pataloji bölümünde daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda tedavi göreceklerini belirterek, desteklerinden dolayı TİKA’ ya teşekkür etti.

TİKA’nın Kırgızistan’a olan desteği ve bu destek içinde önemli bir yere sahip olan sağlık alanındaki yardımlarından söz eden Türkiye Bişkek Büyükelçiliği 3. Katibi İlham Atuş, insanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye’nin TİKA vasıtasıyla Kırgısiztan’da sağlık alanında yapmış olduğu projelere değinen Türkiye Bişkek Büyükelçiliği 3. Katibi Atuş, bu yardımların kardeş ve dost iki ülke arasında devam edeceğini belirtti.

Sonraki Haber

Güney Kazakistanlı Elma Üreticilerine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Kazakistan’da tarımın en yoğun olduğu Güney Kazakistan bölgesine Türkiye tecrübelerini aktarmak amacıyla 2013 yılının Mayıs ayından bu yana organize edilen eğitim programlarının 3.sü Isparta’da gerçekleştirildi. TİKA birçok alanda...