Haberler

19 Nisan 2013

TİKA'dan Faısalabad Tarım Üniversitesi Uzmanlık Eğitimleri'ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle, Pakistan’ın Pencap Eyaletine bağlı Faisalabad Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun olan 13 öğrenci, Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde 18-29 Mart 2013 tarihlerinde Suni Tohumlama, Embriyo Transfer Teknolojileri ve Aşı Üretimi konularında eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Faisalabad Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Laeeq Akbar Lodhi başkanlığında, TİKA’nın katkılarıyla Konya Selçuk Üniversitesi’nde Suni Tohumlama, Embriyo Transfer Teknolojileri ve Aşı Üretimi konularında eğitimlerini tamamlayan 13 öğrenci sertifikalarını aldı.

Pakistan’daki Faisalabad Tarım Üniversitesi ve TİKA işbirliğinde yürütülen “Keçi Yetiştiriciliği Yoluyla Kırsal Bölgelerde Kadının Güçlendirilmesi ve Yoksulluğun Azaltılması” projesinin bir kolu olan söz konusu uzmanlık eğitimleri ile veterinerlik konusundaki yeni uygulamalar ve teknolojik gelişmelerin Pakistan ile paylaşılması hedefleniyor. İki ülke arasında bu konuda gerçekleştirilecek yeni projeler planlanması hedefleniyor.

Uzmanlık eğitimlerinin ikinci aşaması olarak, aynı bölümden mezun olan bir diğer öğrenci grubunun ise 2013 yılı Mayıs ayında Veteriner Klinikleri konusunda Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde eğitim görmeleri planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Bosna Hersek'e Dört Yeni Proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Bosna Hersek’te Mart ayı itibariyle başlatılan, Bosanski Şamac’ta Aliya İzzetbegoviç’in Doğduğu Evin Tadilatı, Visoko Moştre Sağlık Merkezi İnşaatı, Mostar Karagözbey Medresesi Yeni Bina İnşaatının Tamamlanması ve Saraybosna Üniversitesi...