Haberler

14 Aralık 2012

Bosna-Hersek'in Yeni Reis-Ul Uleması Hüseyin Kavazoviç TİKA Heyetını Kabul Etti

Bosna-Hersek'in Yeni Reis-Ul Uleması Hüseyin Kavazoviç TİKA Heyetını Kabul Etti

Bosna ve Hersek Reis-ul Uleması görevini 20 yıldır sürdüren Doktor Mustafa Ceriç’ten görevi devralan, eski Tuzla Müftüsü Hüseyin Kavazoviç TİKA Heyetini makamında kabul etti.

Bosna-Hersek’te 17 yıldan bu yana, TİKA tarafından gerçekleştirilen faaliyetleri yakinen takip ettiklerini ve Bosna ve Hersek İslam Birliği uhdesinde bulunan medreselerin Balkanlar’daki en köklü eğitim kurumları olarak Bosna ve Hersek’teki Osmanlı- Türk mirasının en canlı örneği olduğunu ifade eden Kavazoviç TİKA tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Travnik Elçi İbrahim Paşa Medresesi Kızlar Bölümü İnşaatı projesinin tamamlanmasından ve 2013 yılı için Mostar’da yer alan Karagözbey Medresesi projesine dair planlanan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Reisul Ulema Kavazoviç, TİKA’nın Bosna ve Hersek eğitim hayatına verdiği katkının farkında olduğunu ve devamı yönünde her zaman işbirliğine açık olduğunu belirtti.

Bosna-Hersek genelinde gerçekleştirilen ve 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi düşünülen projelere dair bilgi verilen Kavazoviç ile muhtemel işbirliği alanları üzerinde de istişarelerde bulunuldu.

Menşure töreni Osmanlı Devleti’nin Bosna’dan çekilirken, Müslümanlar arasında birliği sağlamak üzere zamanın dini liderine 130 yıl önce verdiği menşureden hareketle günümüze değin sürdürülen güçlü bir gelenek. Törene katılan T.C. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in cübbesini giydirdiği yeni Reis-ul Ulema Kavazaoviç daha önce Tuzla Müftülüğü görevini yürütüyordu.

Sonraki Haber

Türkiye-Özbekistan Arasında Turizm Alanında Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Hızlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Özbekistan Dışişleri Bakanlığı ile Özbek Turizm Milli Ajansı işbirliğinde hazırlanan turizmin geliştirilmesi programına katılmak üzere Özbekistan’ın turizmden sorumlu üst düzey yöneticileri ülkemizi ziyaret...