Haberler

25 Mart 2012

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam Mısır'da Düzenlenen Ebda Toplantısına Katıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, 23 Mart 2012 tarihinde incelemelerde bulunmak üzere Mısır’a gitti. Burada T.C. Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ile görüşen TİKA Başkanı daha sonra EBDA (Egypt Business Development Association) toplantısına katıldı.


T.C. Kahire Büyükelçiliği tarafından düzenlen toplantı, İskenderiye Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. İş adamlarının karşılıklı değerlendirmeler yapmasını ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasını hedefleyen toplantıya, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, T.C. Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, İskenderiye Valisi Dr. Usame El Fuli, İskenderiye Ticaret Odası Başkanı Ahmet El Vekil, Türkiye’nin Kahire Ticaret Müşaviri Hasan Ali Erdem, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan  ile her iki ülkeden çok sayıda iş adamı ve müteşebbis katıldı.


Mısır için yabancı yatırımların önemine dikkati çeken Mısırlı yetkililer, Mısır’da Türk yatırımlarını görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Mısır’a Türk yatırımcılarını bir kez daha davet eden İskenderiye Valisi Dr. Usame El Fuli, güvenlik şartlarının standart hale getirileceğini ve acil durumlara hızlı reaksiyon verileceğini belirtti. 

Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ise iki ülke arasında yakın bir zamanda başlaması planlanan Ro-Ro seferlerinin, Türkiye ile Mısır arasında köprü oluşturacağını anlatarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolardan 10 milyar dolara  çıkarılması için çaba sarf edildiğini vurguladı. 

Mısır’da bulunan Türk yatırımlarının ülkede yaşayan binlerce kişiye iş olanağı sağladığını dile getiren Botsalı, iki ülke arasındaki ticaretin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyareti sırasında koyduğu hedefler doğrultusunda ilerlediğini söyledi. 


MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Varol ise Konuşmasına başlarken, “Bugün burada Türkiye’nin önemli kuruluşlarından biri olan TİKA’nın başkanı aramızda bulunuyor” diyerek ülkemizin, Mısır’ın kalkınmasına verdiği önemi vurguladı.


Toplantı iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi için geliştirilecek projelerin konuşulmasının ardından sona erdi. 

Sonraki Haber

TİKA'dan Makedonya'ya İki Yeni Proje

Yosip Broz Tito Lisesi   Aralık 1944 yılında açılan ve Makedonya Cumhuriyeti’nin en önemli eğitim kurumlarından biri olarak biliniyor.  1990 yılında faaliyete geçen Türkçe sınıfı ile Türk öğrencilerin ana dilerlini öğrenmesine olanak sağlayan okulda zaman...