Haberler
25 Nisan 2025TİKA’dan Sudan’daki Yetim Ailelere Su Tankeri Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Sudan’ın Port Sudan kentinde, iç savaş mağduru 10 yetim ailesinin geçimlerini sağlamalarına katkı sunmak amacıyla temin edilen mini su tankeri teslim edildi.
İç savaş nedeniyle ülke içinde yaşanan yoğun göçler sonucu nüfusu 3 milyona yaklaşan Port Sudan’da, yetersiz kalan içme suyu altyapısı ciddi sorunlara yol açıyor. Akarsu ya da yer üstü su kaynağı bulunmayan şehirde halkın su ihtiyacı büyük oranda tankerlerle karşılanıyor.
Bu kapsamda, TİKA tarafından temin edilen mini su taşıma araçları, Port Sudan Valiliğinde düzenlenen törenle yetim ailelerine teslim edildi.
Törene, Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız, Kızıldeniz Eyaleti Valisi Mustafa Muhammed Nur ve TİKA Sudan Koordinatörü Galip Yılmaz katıldı.
Büyükelçi Yıldız, törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın Sudan’daki faaliyetlerine kısa bir süre önce başlamasına rağmen hızlı şekilde sahaya inerek birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Çatışmalardan olumsuz etkilenen ailelere özel önem verdiklerini belirten Yıldız, “TİKA olarak, toplumun emaneti olan yetim ailelere geçimlerini sağlayabilecekleri bir imkân sunmayı hedefledik. Bu tür projelerimiz artarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.
Kızıldeniz Eyaleti Valisi Mustafa Muhammed Nur ise TİKA’nın Sudan’daki çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kardeş Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Hibe edilen araçlar sayesinde aileler kendi geçimlerini sağlayabilecek.” dedi.
TİKA tarafından gerçekleştirilen proje, hem su krizine çözüm sunuyor hem de savaş mağduru ailelerin ekonomik hayata katılımını destekliyor.
Sonraki Haber

23 Nisan Coşkusu Kuzey Makedonya’da Yaşandı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) ve Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATUSİTEB) iş birliğiyle Kuzey Makedonya’da düzenlediği...