Haberler

27 Şubat 2026

TİKA’dan Kosovalı Hakim ve Savcılara Adalet Yönetimi Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Adalet Hizmetleri Eğitim Programı (AHEP) kapsamında Türkiye Adalet Akademisi iş birliğiyle Kosovalı hakim ve savcılara yönelik “Adalet Yönetimi ve İhtisas Mahkemeleri Eğitimi” düzenleyerek yargı alanındaki kurumsal kapasitenin güçlendirilmesine destek verdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yürütülen Adalet Hizmetleri Eğitim Programı kapsamında, Türkiye Adalet Akademisi iş birliğiyle Kosova’dan katılan hakim ve hakim adaylarına yönelik “Adalet Yönetimi ve İhtisas Mahkemeleri Eğitimi” programı Ankara’da gerçekleştirildi.

Programa, Kosova Yüksek Mahkemesi Başkanı Fejzullah Rexhepi, Kosova Yargı Konseyi Başkanı Albert Zogaj, Kosova Adalet Akademisi Direktörü Enver Fejzullahu ve Kosova Yargı Konseyi Genel Sekreteri Shkelzen Maliqi riyasetinde; Kosova Adalet Akademisi, Kosova Yargı Konseyi ve Kosova Yüksek Mahkemesinden 30 hakim katıldı.

Eğitim kapsamında katılımcılara; Aile Mahkemeleri, İş Mahkemeleri, Asliye Ticaret Mahkemeleri ve Tüketici Mahkemeleri gibi özel hukuk ihtisas mahkemeleri ile Çocuk Mahkemeleri, İnfaz Hakimliği ve Sulh Ceza Hakimliği gibi ceza hukuku ihtisas mahkemeleri alanlarında bilgi verildi.

Program süresince ayrıca yargı etiği, mağdur hakları uygulamaları ve bilirkişilik sistemi gibi adalet yönetiminde iyi uygulama örnekleri paylaşıldı; UYAP ve SEGBİS sistemleri tanıtıldı.

TİKA koordinasyonunda gerçekleştirilen program çerçevesinde Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Hakimler ve Savcılar Kurulu da ziyaret edilerek Türkiye’nin yargı alanındaki kurumsal tecrübeleri aktarıldı.

Eğitimlerin ardından düzenlenen sosyal program kapsamında katılımcılara Bolu’nun tarihî ve turistik mekanları tanıtıldı.

TİKA ile Türkiye Adalet Akademisi iş birliğinde 2016’dan bu yana uygulanan AHEP kapsamında gerçekleştirilen bu program, 46’ncı proje oldu. Program çerçevesinde bugüne kadar 29 farklı ülkeden 1.203 hakim, savcı ile hakim ve savcı adayına çeşitli alanlarda eğitim verildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Bosna-Hersekli Polis Mensuplarına Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Bosna-Hersek Polis Teşkilatları Koordinasyon Müdürlüğü mensuplarına yönelik “Toplumsal Olaylara Müdahale Esasları Eğitimi” düzenleyerek güvenlik alanındaki kurumsal kapasitenin güçlendirilmesine katkı sağladı. Türk...