Haberler

14 Eylül 2026

Gürcistan’da Gazi Çiftçilere Tarımsal Ekipman Desteği

Gürcistan’da yaşayan gazi çiftçilere, tarımsal faaliyetlerini desteklemek amacıyla 20 adet el traktörü desteği sağlandı.

TİKA ve Gürcistan Başbakanlığı Gazi İşleri Müdürlüğü ile iş birliği kapsamında gerçekleştirilen teslim töreni Kutaisi’de düzenlendi. Törene Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanı Davit Sonğulaşvili, Türkiye’nin Gürcistan Büyükelçisi Mustafa Türker Arı, TİKA Tiflis Koordinatörü Salih Özer, yerel yönetim temsilcileri, belediye başkanları, ilgili kurum yetkilileri ve gazi çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Türkiye’nin Gürcistan Büyükelçisi Arı, Türkiye ile Gürcistan arasındaki güçlü ortaklığa dikkat çekerek, iki ülke arasında farklı alanlarda çok sayıda ortak proje yürütüldüğünü belirtti. Arı, tarım, ekonomi ve diğer alanlarda mevcut iş birliğinin geliştirilerek daha fazla projeye imza atılmasını temenni etti.

TİKA Tiflis Koordinatörü Özer, Gürcistan Başbakanlığı Gazi İşleri Müdürlüğü ile TİKA arasındaki iş birliğinin 2017 yılında başladığını ve bugüne kadar gazilere yönelik farklı alanlarda önemli projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Gürcistan Başbakanlığı Gazi İşleri Müdürü Tümgeneral Koba Kobaladze ise , gazilerin sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesinin devletin sorumluluklarından biri olduğunu belirterek, tarımsal ekipman desteğinin tek seferlik bir uygulama olmadığını, Kobaladze, Guriya bölgesinde gazi çiftçiler tarafından oluşturulan arıcılık faaliyetlerine de destek verildiğini, bu çalışmaların İmereti’nin yanı sıra Samegrelo ve Kaheti bölgelerinde de geliştirilmesinin düşünüldüğünü kaydetti.

TİKA’nın desteklediği proje sayesinde gazi çiftçilerin tarımsal faaliyetlerden elde ettikleri verimin artırılması ve buna bağlı olarak refah seviyeleri ile yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi hedeflendi.

Sonraki Haber

TİKA’nın Desteğiyle Bosna Hersek’te Göğüs Cerrahisi Eğitim Programı Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle, Türkiye ve Bosna Hersek’ten göğüs cerrahisi alanında uzman hekimlerin katılımıyla “Bosna-Hersek–Türkiye Göğüs Cerrahisi Eğitim Programı” düzenlendi. Türkiye ve yurtdışındaki toplam 19 hastane üzerinden yıllık 5,5 milyon hastaya...