Haberler

05 Mart 2020

Azerbaycan'da Enerji ve Ulaşım Konferansı Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle, Azerbaycan’da Bölgesel Sürdürülebilir Kalkınma Yönetiminde Enerji ve Ulaşımın sosyal yönlerinin tartışıldığı konferans gerçekleştirildi.

TİKA, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen konferansta, bölgesel enerji ve ulaşım ağlarının kamu yönetimi, toplumsal ve kültürel hayat, sürdürülebilir kalkınma ekonomisi ve uluslararası ilişkiler üzerindeki etkileri tartışıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi’ndeki konferans kapsamında, “Enerji ve Ulaştırma Alanında Devlet Politikası” ve “Bölgenin Enerji ve Ulaştırma Ağlarının Sosyal ve Kültürel Hayata Etkisi” başlıklı oturumlar yapıldı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Önder Aslan yaptığı açıklamada, Türkiye ve Azerbaycan’ın enerji ve ulaşımının, bölgede bir işbirliği unsuruna dönüştüğünü vurguladı. İki ülkenin ortak stratejisiyle enerjinin aynı zamanda bir refah unsuruna da dönüştüğünü kaydeden Aslan, enerji ve ulaşımın sadece bir mühendislik meselesi değil aynı zamanda sosyal, siyasi, kültürel ve iktisadi tarafı da olan bir mesele olduğunu söyledi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul da Türkiye ve Azerbaycan’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) projesinin Türkiye’ye ek doğal gaz sağlamanın yanı sıra, geçtiği bölgelerdeki insanların hayatlarını da etkilediğini söyledi. Tonbul, “Boru hattının geçtiği iller, ilçeler ve köyler bundan sosyoekonomik olarak faydalandı. Buralarda kamulaştırmalar yapıldı. Yol güzergâhları belli oldu. Sadece il merkezleri değil ilçe merkezleri de doğal gazdan istifade ederek daha iyi ısınma imkânına kavuştu.” dedi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mine Özyurt Kılıç ise düzenlenen bu konferansla enerji ve ulaşım alanlarına sosyal açıdan ışık tutmayı amaçladıklarını kaydetti. Konunun daha önce başka açılardan da incelendiğini hatırlatan Kılıç, “Biz, enerji ve ulaşım politikalarının kültürel hayatımızı nasıl etkilediğini düşüneceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tacikistan’da Yükseköğretime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 1.200’den fazla öğrenciye sahip Tacikistan Devlet Sanat ve Tasarım Enstitüsünün 2 atölyesini yeniledi. Açılış törenine Tacikistan Devlet Sanat ve Tasarım Enstitüsü Rektörü Jamshed Ganizoda, Türkiye Cumhuriyeti Duşanbe Büyükelçisi...