Haberler
13 Haziran 2016Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesine Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 20 yıldır radyo, televizyon ve sinema alanında Moğol sanatçılarının yetiştirildiği tek devlet kurumu konumunda olan Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Medya Fakültesinde, medya anabilim dalı dersleri için ihtiyaç duyulan modern bir multimedya laboratuvarı kuruldu.
Gerçekleştirilen projeyle, yaklaşık 900 öğrenciye yükseköğretim ve eğitim hizmeti veren Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Medya Fakültesi’ne beş adet özel çizim bilgisayarı ve bununla ilgili ekipman TİKA tarafından temin edilerek modern bir multimedya laboratuvarı kuruldu.
TİKA tarafından sağlanan destek ile Moğolistan genelinde hızla gelişmekte olan, medya alanı için nitelikli insan gücü yetiştirilmesine katkı sağlanması ve bu alanda eğitim-öğretim hizmeti veren Kültür ve Sanat Üniversitesi’nin eğitim kapasitesinin arttırılması için olumlu etkide bulunması bekleniyor.
Moğolistan’da medya sektörünün desteklenmesi, öğrencilerin yaratıcı zekasının arttırılması, bu alanda dünya çapında rekabet edebilecek nitelikli elemanlarının yetiştirilmesine faydalı olacağı düşünülen proje çerçevesinde kurulan laboratuvar öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Multimedya laboratuvarının açılış törenine Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ç. Altantsetseg, Kültür ve Sanat Araştırma Enstitüsü Başkanı B. Baatarkhuu, Radyo, Televizyon ve Medya Fakültesi Dekanı. D. Odsuren, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Veysel Çiftci ile Moğol öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.
Moğolistan Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ç. Altantsetseg konuşmasında, Moğolistan ve Türkiye arasında kökleri çok eskilere dayanan tarihi ve kültürel bağlar olduğunu vurguladı. Moğolistan’da son yıllarda birçok yeni televizyon ve radyo kurumları kurulduğunu ifade eden Altantsetseg bu doğrultuda medya alanında çalışacak olan elemanlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Altantsetseg konuşmasının sonunda Moğolistan medya alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve ülkenin geleceği olan öğrencilere yaptığı önemli katkıdan dolayı TİKA’ya ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.
Moğolistan’ın eğitimden sağlığa, tarımdan turizme kadar hemen hemen her sektöründe TİKA’nın çeşitli proje/faaliyetler gerçekleştirilmekte olduğunu vurgulayan TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er globalleşmenin yaşandığı, elektronik bir köy olarak nitelenen günümüz dünyasında medya sektörünün öneminden bahsetti. Genelde dünyada özelde Moğolistan’da medyanın doğru ellerde olmasının sağlanmasının çok önemli olduğunu belirten TİKA Başkan Yardımcısı Er, projeye konu olan multimedya laboratuvarının söz konusu sektörünün gelişmesi ve eğitimli, bilgili öğrencilerin yetişmesine katkı sağlayacağından emin olduğunu belirtti. Er, Moğolistan halkı için TİKA’nın eğitim sektörü ve diğer alanlarda da çeşitli projelerinin devam edeceğini kaydederek sözlerini tamamladı.
Sonraki Haber
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Myanmar'da TİKA Yardım Organizasyonuna Katıldı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) Myanmar Arakan bölgesindeki Müslümanlar için düzenlediği Ramazan Organizasyonu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Ramazan Organizasyonu kapsamında düzenlenen törene katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rakhine Eyaleti Başbakanı Nyi Pu,...