Haberler

24 Ekim 2022

TİKA’dan, Uganda’da Engelli Vatandaşlara Tekerlekli Sandalye Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uganda’da faaliyet gösteren Burhaan Muslim Union Derneği iş birliğinde 27 çocuk ve 73 yetişkin engelli vatandaşa tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

TİKA tarafından Uganda’nın Buganda bölgesinde faaliyet gösteren Burhaan Muslim Union derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında; 27 çocuk ve 73 yetişkine uygun olmak üzere temin edilen 100 adet tekerlekli sandalye ile engelli bireylerin sadece hareket kabiliyeti kazanmaları değil, aynı zamanda el becerileri yüksek olan  bu bireylerin üretim faaliyetlerine de katılmaları hedefleniyor.

Nil Nehri kenarındaki Njeru Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Ndekabusa nahiyesinde gerçekleştirilen tekerlekli sandalyelerin teslim törenine; T.C. Kampala Büyükelçisi Sayın Fikret Kerem Alp, Njeru Belediye Başkanı Sayın Yasin Kyazze, Njeru Bölgesi Milletvekili Sayın Jimmy Lwanga, Burhaan Muslim Union Yetkilileri ve bazı Türk sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Proje teslim töreninde konuşan Njeru Belediye Başkanı Kyazze, “Njeru, Nil nehrinin kıyısında yer alan toprağı zengin, insanı güçlü, doğası güzel bir yer. Burada yaşayan insanlar da bölgenin özelliklerine hayız. Manen zengin, güçlü ve güzel insanlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin yapmış olduğu bu destek ile 100 vatandaşı harekete geçirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte yol almalarını sağlayacak adımlar da atarız.” dedi.

Njeru Milletvekili Lwanga, “Güçlü ülke nedir bugün buna şahit oluyoruz. Şeker kamışı tarlalarının arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcileri olan sayın büyükelçiye ve TİKA’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projeyi belki Kampala’da yapıyor olabilirdik, ama güçlü ve ciddi bir ülke temsilcileri olduklarını ofislerinden bu kadar uzakta bir yere gelerek göstermeleri takdire şâyan. Njeru adına bu nahiye sakinleri adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

T.C. Kampala Büyükelçisi Sayın Fikret Kerem Alp, “Njeru’ya pek çok kez gelmiş biri olarak söylemeliyim ki yeraltı zenginliği, toprak zenginliğinin yanı sıra doğa zenginliğine de sahip bir bölge. Gelişime açık bir yer. Genelde insanlar buraya ticari ve turistik açıdan bakıyor. TİKA’ya teşekkür etmemiz lazım bu sefer insana yönelik bir bakış açısı ile bakılmış ve 100 vatandaşa hareket kâbiliyeti sağlamalarına vesile olmuşlar.” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

Lübnan’da Çiftçilere TİKA Desteği Sürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'da Dürzilerin çoğunlukta yaşadığı Şuf bölgesinde meyve fidanı üretim serası kurulumuna destek verdi. TİKA ve faaliyetlerine 1988 yılında başlayan Farah Derneği iş birliğinde Lübnan Tarım Bakanlığı’nın güncel tarım...