Haberler

27 Kasım 2024

TİKA’nın Desteğiyle Cezayir’de “Geleneksel Kıyafet Üretim ve Eğitim Atölyesi” Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir’in doğusundaki Annaba şehrinde, Cezayir Turizm ve Geleneksel El Sanatları Bakanlığı iş birliğiyle kurulan “Geleneksel Kıyafet Üretim ve Eğitim Atölyesi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Kadınlara yönelik geleneksel kıyafetlerin dikimi konusunda eğitimlerin verileceği atölyede, bu kıyafetlerin üretimi de gerçekleştirilecek.

Üretimden elde edilecek gelir, bakanlık denetimi altında üretime katkı sağlayan kadınlara dağıtılacak.

Atölyenin açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi M. Mücahit Küçükyılmaz, vilayet meclisi üyeleri, Turizm ve Geleneksel El Sanatları Bakanlığı yetkilileri ile bölgedeki yerel yöneticiler katıldı.

“Ortak Kültürel Değerlerimizi Yaşatıyor”

Törende konuşma yapan Büyükelçi Küçükyılmaz, proje hakkında şunları söyledi:

“Geleneksel Kıyafet Üretim ve Eğitim Atölyesinde üretilen kıyafetleri görünce kendimi Anadolu’da gibi hissettim. Çünkü kıyafetler ve özellikle desenler, kültürel bağlarımızı yansıtarak büyük benzerlikler taşıyor. TİKA’nın bu atölyeyi kurması, gençlere meslek öğretmenin ötesinde, ortak kültürel değerlerimizin yaşatılmasına da büyük katkı sağlıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak, kardeş Cezayir halkının her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen TİKA yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

TİKA’nın desteğiyle kurulan Geleneksel Kıyafet Üretim ve Eğitim Atölyesi, hem Cezayir’in geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına hem de Cezayirli kadınların mesleki beceriler kazanmasına imkân tanıyacak.

Sonraki Haber

TİKA'nın Desteklediği “Dîvânu Lugâti’t-Türk: 950. Yıl’’ Etkinliği Kırgızistan'da Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteklediği “Dîvânu Lugâti’t-Türk: 950. Yıl’’ etkinliği Kırgızistan’da düzenlendi. Türk dilinin ilk sözlüğü ve Türk kültür tarihinin en kıymetli eserlerinden biri olarak kabul edilen, UNESCO’nun 2024 yılını adadığı Dîvânu...