Haberler

05 Temmuz 2024

“14. Uluslararası Farmasötik Bilimler Sempozyumu”na TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi iş birliğinde düzenlenen “Uluslararası Farmasötik Bilimler Sempozyumu’nun 14.sü gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bünyesinde TİKA ve TÜBİTAK katkısıyla gerçekleştirilen 14. ISOPS Sempozyumu, analitik kimya, biyokimya, biyoteknoloji, farmakoloji, farmasötik teknoloji, farmasötik kimya, farmasötik toksikoloji, farmakognozi, farmasötik botanik, farmasötik mikrobiyoloji, klinik eczacılık,  eczacılık tarihi ve yönetimi, fitoterapi, kardiyovasküler yaşlanma, SGLT2 inhibitörleri, doğal ürünlerin güvenliği ve klinik çalışmaları, antibiyotik direnci ve mikrobiyom, genetik, moleküler ve hücresel toksikoloji, biyosensörler, kiralite, eczane uygulamaları, ilaç taşınmasında güncel yaklaşımlar, hücresel ve moleküler biyokimya, kanser biyokimyası, yaşlanma karşıtı bitkisel ürünler, etnobotanik gibi birçok farklı alandaki yeni ve güncel gelişmeleri paylaşmak üzere ulusal ve uluslararası alanda uzman isimleri bir araya getirdi.

22 ülkeden (ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Çekya, Estonya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Kazakistan, Malta, Macaristan, Özbekistan, Portekiz, Sırbistan, Türkiye) 499 bilim insanının katıldığı sempozyum; Türk ve yabancı bilim insanları arasındaki iş birliğini arttırarak yurt içi ve yurt dışı ortak projelere zemin hazırlamak ve genç araştırmacıları bilimsel etkinliklere katılmaları konusunda teşvik etmeyi hedefliyor.

Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan gibi Türk dünyasından gelen katılımcılarla bir araya gelinerek bilimsel iş birliklerinin de planlandığı ISOPS-14’de, Türk dünyasında ortak kongrelerin ve projelerin gerçekleştirilebilmesi için de gerekli olan temeller atıldı.

Bilimsel etkinliklerin yanı sıra sempozyum kapsamında üniversite, sanayi ve kamu iş birliğini artırmaya yönelik olarak akademinin, ilaç endüstrisinin ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) yöneticilerinin yüksek katılım gösterdiği “Üniversite-İlaç Sanayi-Kamu Bakışı ile Yenilikçi İlaçlar” başlıklı panel düzenlendi.

Katılımın yüksek olduğu panelde halihazırdaki uygulama ve gereksinimler ele alınarak çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Sonraki Haber

TİKA, Pakistan’da Evcil Hayvan Kliniği Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Rawalpindi Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Evcil Hayvan Kliniği” düzenlenen törenle açıldı. Rawalpindi Evcil Hayvan Kliniğinin açılış törenine TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz, Pakistan Veteriner Konseyi...