Haberler
17 Şubat 2020TİKA Ukrayna’da Çocuklar İçin Duyusal Oda Kurdu
Kiev Solomyanskıy Semti 4 No’lu Çocuk Klinik Hastanesi’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteği ile kurulan duyusal odalar hizmete açıldı.
Kiev Solomyanskiy Semti 4 Nolu Çocuk Klinik Hastanesinde TİKA’nın desteği ile duyusal odalar kuruldu. Hastanede düzenlenen açılış törenine Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Çocuk Klinik Hastanesi Başhekimi Marina Kaplun, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Esin Acar Ergin, hastane personeli, TİKA’nın Ukrayna’daki proje paydaşları olan devlet kurumları, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Büyükelçi Güldere, Ukrayna ve Türkiye arasında iş birliğinin birçok alanda hızla geliştiğini belirterek, “TİKA’nın bu projesi Türkiye ile Ukrayna arasında dostluk sembolü haline gelecektir.” dedi.
TİKA’nın proje ve programları arasında sağlık sektörünün önemli yer tuttuğunu vurgulayan TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Ergin; “Ukrayna’da yürütülen ‘Sağlık Sektöründe İşbirliği Programı’ kapsamında gerçekleştirilen bu proje, çocukların tedavisinde modern yöntem ve teknolojinin kullanılmasını desteklemektedir.” şeklinde konuştu.
Açılışın ardından katılımcılar, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yuliya Protsyuk eşliğinde TİKA tarafından donatılan duyusal odaları ziyaret ederek odalardaki donanımla ilgili bilgi aldı ve ziyaret esnasında hastanede bulunan çocuklarla tanışma fırsatı buldu.
Başkent’te 1962’de kurulan Kiev Solomyanskiy Semti 4 Nolu Çocuk Klinik Hastanesi, sinir sistemi hastalıkları, kas iskelet sistemi ve psikonörolojik hastalıkları olan çocuklara hizmet sunuyor. Hastane bünyesinde faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezi, Kiev başta olmak üzere, tüm Ukrayna’dan sevk edilen hasta çocuklara ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bu merkeze, TİKA’nın projesi kapsamında interaktif zemin seti, çocukların dokunmatik olarak kullanabileceği interaktif ekran, el ve bacak için rehabilitasyon cihazı, interaktif kum havuzu, rehabilitasyon masası gibi duyu bütünleme terapisinde kullanılan cihazlar temin edildi. Kurulan yeni teknoloji ekipmanlar ile tedavi ve zorlama hissi olmadan çocukların rehabilite olacağı merkezde, çocuklar aynı zamanda öğretici ve eğlenceli zaman geçirme fırsatı bulması hedefleniyor. Ayrıca sağlanan interaktif cihazlar, çocukların psikolojik gelişimine, kendi düşünce ve duygularını ifade etmelerine yardımcı olması bekleniyor.
Sonraki Haber
TİKA’dan Kazakistan'da Geleneksel Oyun Aşık Kupasına Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan ve Türk Dünyası'nın ortak milli değeri olan Asık Atu (Aşık Atma) Festivaline destek verdi. Hem geleneksel oyun türlerini daha da tanınır hale...