Haberler
06 Mart 2024TİKA, Bangladeş’in İklim Değişikliği ile Gelen Sorunlarla Mücadelesini Destekliyor
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, (TİKA) Bangladeş’in Khulna bölgesinin Koyra bölümündeki çiftçilere yönelik akıllı tarım teknikleri eğitim programı düzenlendi.
Bangladeş’te yaklaşık 10 yıldır ihtiyaç sahibi kişilere eğitim, sağlık ve tarım başta olmak üzere birçok alanda destek veren Amal Vakfı ve TİKA iş birliğinde hayata geçirilen “Beceri Geliştirme Yoluyla İklime Dirençli Toplum Oluşturulması Projesi” kapsamında, eğitim programına katılanlara tohum ve gübre desteğinde bulunuldu.
Kadınlardan ve gençlerden oluşan toplam 20 kişilik gruba 4 ay boyunca akıllı tarım teknikleri alanında eğitim verildi.
Eğitime katılan kursiyerler, akıllı tarım uygulamalarından olan çuval bahçeciliği ve dikey tarım tekniklerini öğrenmenin yanı sıra liderlik ve karar verme becerilerini de geliştirme fırsatı buldular.
Program sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.
Bangladeş hakkında
Güney Asya’da yer alan Bangladeş, iklim değişikliğinin etkilerine karşı mücadele ediyor. Deniz seviyesinin yükselmesi, tropikal kasırgaların sıkça yaşanması ve tuzlu su baskınları gibi doğal tehlikeler, özellikle kıyı bölgelerini ciddi bir risk altında tutuyor.
2000’lerin başında milli gelirin dörtte birini oluşturan tarım sektörü, son yıllarda sanayileşme ve hizmet sektörünün payının artmasıyla %12 seviyelerine gerilemiş olsa da, hala Bangladeş için önemli bir gelir kaynağı olarak varlığını sürdürüyor.
Ülke nüfusunun yaklaşık %40’ı tarımla uğraşıyor ve bu sektör, milyonlarca insan için geçim kaynağı olmaya devam ediyor.
Ancak, Bangladeş’te kişi başı ortalama yıllık gelirin 2.000 dolar civarında olması ve yoksulluğun geniş toplum kesimlerini etkilemesi, ülkenin en önemli ve kronik sorunları arasında yer alıyor.
Bangladeş, bu zorluklarla mücadele etmek ve toplumsal refahı artırmak için ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli projelere ve programlara önem veriyor.
İklim değişikliğiyle mücadelede sürdürülebilir tarımın önemi, ülkenin geleceği için belirleyici bir faktör olarak öne çıkıyor.
Sonraki Haber
TİKA’dan Sırbistan’ın Sağlık Altyapısına Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan’ın güneyinde yer alan ve azınlıkların yoğun olarak yaşadığı Bujanovac ve Bosilegrad sağlık merkezlerine birer adet ambulans ile Voyvodina bölgesinde yer alan Kikinda Genel Hastanesine yenidoğan kuvözleri...